PWN User Research

PWN User Research

PWN Taart

PWN Taart

De monteurs van PWN (Waterleiding Noord-Holland) zorgen ervoor dat de provincie schoon drinkwater heeft. Ze gebruiken hiervoor steeds meer systemen, en moeten hun werk goed administreren. Dit kost nu zoveel tijd dat de verhouding tussen het werk en de administratie zoek is.

Onderzoek en analyse

Ik heb onderzocht hoe het werk van de monteur in elkaar zit, en welke informatie relevant voor ze is. Op basis van dit onderzoek heb ik een interactie-ontwerp gemaakt. Elke week checkte ik dit ontwerp met de monteurs. Daarna is het ontwerp omgezet in een klikbaar prototype dat geïmplementeerd kan worden.

Het resultaat

De monteurs voelen zich gehoord en zijn enthousiast over het prototype. Ze zijn blij dat er vanuit hun behoeften is nagedacht over een oplossing, en niet vanuit systemen.

Ook klantgerichter ontwerpen?
Neem contact met me op, ik help je graag.

 

Miranda heeft mij bij PWN geholpen om, via de design thinking methode, te komen tot een ideale oplossing voor de informatievoorziening voor onze monteurs. Zij is ongelooflijk gedreven om snel resultaten op te leveren, heel proactief en secuur. In hele korte tijd kon ik zaken aan haar over laten die zij vervolgens geheel zelfstandig oppakte. Bij alles wat ze doet zet ze de klant centraal. Ik zou haar zo weer inzetten bij een volgend traject.
suze van der meulen
Suze van der Meulen, Business Analyst, PWN